Keresés ebben a blogban

2010. szeptember 7., kedd

Művelni Eget és Földet egyaránt

Eget és Földet egyszerre, EGY-szerűen kell művelni.
Művelni pedig műveletlen nem képes. De az sem, aki birtokolni akarja a kettő közül, csak az egyik világot. Ha a Földet szerzed meg hatalommal, áldott esővel nem öntözi  többé az Ég.
Ha meghódítod az Eget, elsorvad tested, otthonod, hazád, csak lebegsz, végül teljesen talajt vesztetté válsz. Földnek és az Égnek ne birtokosa, hanem Örök Gazdája legyél. Birtokolni csak az akar, aki nem tudja azt, hogy Fent és Lent az EGY, s az már most is az övé.

Utolsó írmagokat vesd el itt, hazádban, házad körül a kiskertetben. Ápold, szeresd, szolgáld, teljes szívedből! Ezt és így, csak az a Gazda teszi, ki a jelenben él. Hálás, mert tudja, hogy az a picinyke Mag e Szent Föld-ben sarjad, s a Földanya testétől gyarapszik. Hálás, mert az Ég megöntözi, melegséget, fényességet és levegőt biztosít. E két csodás erő együtt működik a gondozó felelős munkájával.
A jó Gazda langy esők után nem rest, eltávolítja a nemeset fojtogató gyomot.
Az te Írmagod gyökere is életed végéig a talaj szintje alatt rejtezik, erővel és táplálón,  miként a nemzetünk múltja meséinkben és dalainkban. Ne feledd ezt, de tudd, hogy jövőd gyümölcsét, annak magvait a Fény felé nyíló, tündöklő virágaid hozzák el. Mindehhez a Nép ad erőt, a mindÉn, ki Egy-formán helyt áll, úgy teremt ételt és Életet, akár a Nap táplálta bűvös levél.